Lajme

Vodhën kamionët me ndihma humanitare, e ‘pësojnë keq’ 40 persona në Turqi

Policia turke ka arrestuar 40 persona të panjohur për disa vjedhje në rajonin e Hatayt, një nga zonat më të prekura nga tërmeti i 6 shkurtit.

Këta persona dyshohen se duke përfituar nga tërmeti, kanë hyrë brenda ndërtesave të tyre dhe kanë vjedhur në ato sende me vlerë dhe bizhuteri.

Nga kontrollet e kryera mbi të gjitha veprimet dhe automjetet e tire u sekuestrua një sasi e madhe bizhuterish, karta bankare, tableta dhe një sasi e madhe, parash.

Pasi u konstatua se janë vjedhur 6 kamionë me ushqime të dërguara për viktimat e tërmetit në Hatay.

Dy të personave, të cilët janë ata që janë punëtorë si punonjës të ndihmave humanitare, kanë marrë 6 kamionë me ushqime dhe që kanë në një fermë.

Të gjithë personat janë dërguar në paraburgim, teksa materialet në ngarkim të tyre dhe referohen pranë organeve të ligjzbatuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *