MesimeSEO dhe Uebhostim

10 Mënyra për më shumë trafik në blog

takim më shumë trafik në blog? Këtu janë disa këshilla për të tërhequr më shumë vizitorë në faqen tuaj:

1. Shkruani përmbajtje të mirë

Ajo që është parë më e rëndësishmja është të shkruani përmbajtjen e saj të lehtë për t’u mbrojtur nga njerëzit.

Në këtë mënyrë, kur personi në faqen tuaj të vizitojë, ata të kenë më shumë mundësi që të qëndrojnë, të abonohen ose të kthehen për një vizitë tjetër.

Shkruani përmbajtje të mirë
Shkruani përmbajtje të mirë

2. Komentoni në blogje të ndryshme

Promovoni faqen tuaj duke mbajtur komente interesante në blogje të ndryshme. Nëse mund të krijoni trafikun e blogut, do të duhet të krijoni ndryshime të mira me blogerët e tjerë.

Komentoni në blogje të ndryshme
Komentoni në blogje të ndryshme

3. Listoni URL-në blogje të tjera

Sigurohuni që URL-ja e blogut tuaj të jetë është në mediat tuaja sociale. Shpërnda URL-ne kudo ku njerëzit shfaqin interes.

Listoni URL-në blogje të tjera
Listoni URL-në blogje të tjera

4. Shpërndani blogun dhe postimet tuaja

Shpërndani postimet tuaja në Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram dhe çdo faqe tjetër të mediave sociale që është e rëndësishme për industrinë tuaj. Inkurajoni miqtë dhe familjen të lexojnë blogun tuaj. Ju menjëherë mund të fitoni trafik në blogun tuaj vetëm duke u treguar miqve tuaj për këtë.

Shpërndani blogun dhe postimet tuaja
Shpërndani blogun dhe postimet tuaja

5. Bashkëpunoni me Blogerët

Ndonjëherë është e dobishme të bashkëpunoni me blogerë të tjerë. Shumica e blogerëve sot janë të gatshëm të bashkëpunojnë. Gjeni blogerë dhe gjeni mënyra se si t’i takoni dhe të nisni të bashkëpunoni.

Shpërndani blogun dhe postimet tuaja
Shpërndani blogun dhe postimet tuaja.

6. Shtoni butonat për shpërndarje

Inkurajoni lexuesit tuaj të promovojnë postimet në blog duke e bërë të lehtë për ta. Shtoni butona shpërndarjeje në faqen tuaj që ju lejon atyre ndarjen e postimeve me një klik.

Shtoni butonat për shpërndarje
Shtoni butonat për shpërndarje.

7. Shpërndani përmbajtjen e të tjerëve

Shpërndarja e përmbajtjes së njerëzve të tjerë është një mënyrë shumë e mirë  për gjenerimin e trafikut në blog. Shumica e blogerëve janë ashtu si ju – ata duan më shumë trafik në blog dhe ndihen të vlerësuar  kur njerëzit e tjerë shpërndajnë përmbajtjen e tyre. Shpërndani përmbajtjen e të tjerëve dhe prisni që ata të bëjnë të njëjtën gjë.

8. SEO dhe fjalët kyçe

Nëse vërtet dëshironi të keni trafik në blogun tuaj, fjalët kyçe dhe SEO duhet të jenë pjesë e strategjisë suaj. Me SEO, ju merrni trafikun e synuar nga Google, dhe përdoruesit gjejnë informacionin dhe përg.

SEO dhe fjalët kyçe
SEO dhe fjalët kyçe

9. Pyesni, dhe bashkëbisedoni me lexuesit:

Provoni të filloni një diskutim për një çështje të rëndësishme ose diçka aktuale, për të cilën lexuesit mund të interesohen.

Kjo i tërheq ata duke i ftuar ata të komentojnë dhe shprehin mendimet e tyre.

Pyesni, dhe bashkëbisedoni me lexuesit.
Pyesni, dhe bashkëbisedoni me lexuesit

10. Postoni në blog rregullisht

Blogjet që kanë orare më të shpeshta dhe të rregullta të postimeve, kanë tendencë të zhvillojnë një audiencë më të shpejtë. Kështu që postoni rregullisht.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *