Lajme

SBAShK-u kërkon rrogën e 13 për mësuesit më të dalluar

Në muajin janar të vitit 2021 është nënshkruar kontrata e fundit kolektive në arsim mes Ministrisë së Arsimit dhe Sindikatës së Bashkuar për Arsim, Shkencë dhe Kulturë.

Rrahman Jasharaj, kryetar i SBASHK-ut thotë se në janarin e vitit 2024 duhet të fillojnë bisedat për kontratën e re.

SBAShK-u kërkon rrogën e 13 për mësuesit më të dalluar
SBAShK-u kërkon rrogën e 13 për mësuesit më të dalluar

“Validiteti i kontratës aktuale vlen së paku deri në janarin që po vjen sepse me ligjin e Punës, çdo tre vjet duhet përtri dhe nënshkruar kontrata e re. Të dy palët janë të obliguara me ligj që të ulen dhe të bisedojnë për kontratën. Edhe pse në kontratën e kaluar shkruan se është me afat të pacaktuar, palët do të ulen të bisedojnë për ndonjë shtim apo aneks apo nen të ri dhe besoj që përkundër fërkimeve që i kemi, zonja Nagavci do e respektoj obligimin ligjor dhe do të formoj komisionin e vet” – deklaroi Jasharaj.

SBASHK-u, për kontratën e re kanë një kërkesë të veçantë.

“Do të filloj, po them në mënyrë figurative, një betejë e vërtetë për një kontratë edhe më të mirë. Në përgjithësi jemi të kënaqur me ato që i kemi por do të insistoj që për ata që janë më të dalluarit në sistemin arsimor dhe që dallohen me arritje, qoftë klasa e tyre, qoftë ata me profesion që ta kenë edhe pagën e trembëdhjetë si shpërblim për punë. Kjo nuk do të ju takoj të gjithëve por vetëm atyre që dallohen”- shtoi Jasharaj.

Kjo bëhet që të nxiten mësimdhënësit të arrijnë rezultate më të mira dhe të jetë një lloj gare në mënyrë që ta fitojnë pagën e 13-të.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *