Kosova

Saga për lëvizjen e lirë, çka duhet ditur kosovarët nga 1 janari? – VIDEO

Kosovarët këtë vit dhuratën e fundvitit do e marrin në një kohë më të pazakontë – një ditë pas festës së Vitit të Ri. Me fishekzjarret e mesnatës për ndërrimin të motomoteve “do të hapen” edhe kufijtë e shteteve të Europës për turistë nga Kosova.

Pikërisht 1 janari përkon me datën në të cilën do të hyjë në fuqi vendimi për lëvizje të lirë të qytetarëve të Kosovës, pas më shumë se një dekadë zvarritje nëpër ambasada me një krah letra, për t’u pajisur me një vizë për të cilën në fund ekzistojnë gjasat të refuzohet.

Rruga deri në realizimin e kësaj të drejte fundamentale ishte e gjatë dhe e mundimshme, aq sa ishin të parelizuara ëndërrat e qytetarëve për të kaluar fundjavën në një vend tjetër në Shqipëri, Maqedoni të Veriut, Mal të Zi apo Turqi, për të vizituar më të dashurit e tyre në diasporë, apo për të mësuar më shumë rreth një shteti me të cilin ndajnë të njëjtin kontinent.

https://m.facebook.com/kallxo/videos/1330671787591187/?ref=embed_video

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *