DokumentareLajme

“Origjina e shqipes 7000-7500 vjeçare”- Shkencëtari gjerman Paul Heggarty..(VIDEO)

Shkencëtari gjerman Paul Heggarty, foli në lidhje me origjinën e gjuhës shqipe.
Në një lidhje të drejtpërdrejt në Euronews Albania, ai theksoi se gjuha shqipe është më e vjetra në gjuhët indoevropiane.

Gjurmë Ilire
Gjurmë Ilire

“Vetë gjuha shqipe nuk është 8 mijë vjeçare por gjuha fillestare e të gjitha gjuhëve indoevropiane është rreth 8 mijë vjeçare. Gjuha shqipe është një degët kryesore dhe të para, dega shqiptare është një nga gjuhët më të hershme. Është një nga degët e para dhe të pavarura. Degët e para të gjuhëve datojnë diku te 7000-7500 vjeçare”-tha ai.

Ju lutem ta ndani këtë artikull  në rrjetet  sociale përfshirë  në profilin tuaj , grupe dhe faqe. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *