Lajme

Drejt BE-së/ Rritet paga në Shqipëri, ministrja jep lajmin e mirë: Brenda vitit 2024 do të…

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj ka folur lidhur me rritjen e pagave për administratën publike.

Gjatë fjalës së saj Ibrahimaj tha se paga mesatare do të shkojë në 900 euro përmes dy hapa, njëra prej të cilave ka filluar që në prill pritet që rritja tjetër të bëhet në prill të vitit 2024. Ndërkohë, sipas ministres sa i përket pagës minimale deri në fund të mandatit të tyre do të shkojë në 45 mijë lekë të reja.

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj
Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj

Shqipëria ka hyrë në një fazë të re të zhvillimit ekonomik për integrimin në BE. Po bëjmë realitet një rritje pagash që më parë ishte e paimagjinueshme. Paga do të shkojë në 900 euro përmes dy hapave, ka nisur hapi i parë në prill dhe pritet që rritja tjetër të bëhet në prill të vitit 2024. Gjithashtu është rritur paga minimale që deri në fund të mandatit tonë pritet që të shkojë në 45 mijë lekë”, tha ministrja.

Lajme

Drejt BE-së/ Rritet paga në Shqipëri, ministrja jep lajmin e mirë: Brenda vitit 2024 do të…

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj ka folur lidhur me rritjen e pagave për administratën publike.

Gjatë fjalës së saj Ibrahimaj tha se paga mesatare do të shkojë në 900 euro përmes dy hapa, njëra prej të cilave ka filluar që në prill pritet që rritja tjetër të bëhet në prill të vitit 2024. Ndërkohë, sipas ministres sa i përket pagës minimale deri në fund të mandatit të tyre do të shkojë në 45 mijë lekë të reja.

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj
Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj

Shqipëria ka hyrë në një fazë të re të zhvillimit ekonomik për integrimin në BE. Po bëjmë realitet një rritje pagash që më parë ishte e paimagjinueshme. Paga do të shkojë në 900 euro përmes dy hapave, ka nisur hapi i parë në prill dhe pritet që rritja tjetër të bëhet në prill të vitit 2024. Gjithashtu është rritur paga minimale që deri në fund të mandatit tonë pritet që të shkojë në 45 mijë lekë”, tha ministrja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *