Lajme

Dënimi I Gabuar Më I Gjatë Në SHBA, Kaloi 48 Vite Në Burg Për Vrasjen Që Nuk E Kreu

Një gjykatës në Oklahoma ka shfajësuar një burrë që kaloi 48 vjet burg për një vrasje që nuk e kreu, ky ëshë dënimi më i gjatë i gabuar i njohur në SHBA.

Glynn Simmons, 70 vjeç, u lirua në korrik pasi një gjykatë e qarkut zbuloi se provat vendimtare në rastin e tij nuk iu dorëzuan avokatëve të tij mbrojtës.

Glynn Simmons, 70 vjeç, u lirua në korrik pasi një gjykatë e qarkut zbuloi se provat vendimtare në rastin e tij nuk iu dorëzuan avokatëve të tij mbrojtës.
Glynn Simmons, 70 vjeç, u lirua në korrik pasi një gjykatë e qarkut zbuloi se provat vendimtare në rastin e tij nuk iu dorëzuan avokatëve të tij mbrojtës.

Të hënën, një prokuror i qarkut tha se nuk kishte prova të mjaftueshme për të garantuar një gjyq të ri. Në një urdhër të martën, gjyqtarja Amy Palumbo e shpalli Simmons të pafajshëm.

“Kjo gjykatë konstaton me prova të qarta dhe bindëse se vepra për të cilën z. Simmons u dënua, u dënua dhe u burgos… nuk ishte kryer nga zoti Simmons,” tha gjykatësja e qarkut të Oklahoma, Palumbo në vendimin e saj.

“Është një mësim në qëndrueshmëri dhe këmbëngulje,” u tha Simmons gazetarëve pas vendimit, sipas Associated Press. “Mos lejoni që askush t’ju thotë se nuk mund të ndodhë, sepse me të vërtetë mundet.”

Simmons kreu 48 vjet, një muaj e 18 ditë burg për vrasjen e Carolyn Sue Rogers në vitin 1974 gjatë një grabitjeje në një dyqan pijesh alkoolike në një periferi të Oklahoma City.

Simmons ishte 22 vjeç kur ai dhe një i bashkëpandehur, Don Roberts, u dënuan dhe u dënuan me vdekje në 1975. Dënimet më vonë u reduktuan në burgim të përjetshëm për shkak të vendimeve të Gjykatës së Lartë të SHBA-së për dënimin me vdekje. Simmons ishte deklaruar i pafajshëm, duke thënë se ai ishte në shtetin e tij të lindjes, Luiziana në kohën e vrasjes.

Një gjykatë e qarkut e liroi dënimin e tij në korrik pasi konstatoi se prokurorët nuk ia kishin dorëzuar të gjitha provat avokatëve mbrojtës, duke përfshirë se një dëshmitar kishte identifikuar të dyshuar të tjerë.

Simmons dhe Roberts u dënuan pjesërisht për shkak të dëshmisë nga një adoleshent që ishte qëlluar në pjesën e pasme të kokës. Adoleshentja tregoi disa burra të tjerë gjatë rreshtimeve të policisë dhe më vonë kundërshtoi disa nga dëshmitë e saj, tha Regjistri Kombëtar i Shfajësimeve.

Roberts u lirua me kusht në vitin 2008. Personat e dënuar gabimisht që shërbejnë në Oklahoma kanë të drejtë për kompensim deri në 175,000 dollarë.

Simmons aktualisht po lufton me kancerin e mëlçisë, sipas GoFundMe të tij, i cili ka mbledhur mijëra dollarë për të ndihmuar në shpenzimet e tij të jetesës dhe kimioterapisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *