Shkencë

I ftohti apo i nxehti? Mjeku tregon kush e dëmton më shumë zemrën

Novruz Çaushaj, kardiolog ishte i ftuar këtë të martë në emisionin “Good Morning Albanians” në Euroneës Albania, ku foli për problemet kardiake.

Ai theksoi se i ftohti është shkaktari kryesor i të sëmurëve kronikë të problemeve të zemrës.

Mes të tjerash ai tregoi se i ftohti është një favorizues i jashtëzakonshëm i fenomenit të mpiksjes së gjakut.

“I ftohtit është shkaktari kryesor i të sëmurëve kronikë të problemeve të zemrës. Nëse temperatura bie më poshtë se sa duhet, fillon faza e parë e hipotermisë. Kjo është hipotermia aksidentale e më pas fillohet deri në ngrirje.

Rënia e temperaturave , përveç se rrit qarkullimin e momentit, rrit punimin e zemrës, e fut organizmin në një rreth vicioz që bën fenomenin e ortekut. Nis si i vogël dhe përfundon në një goditje të madhe. I ftohti  është një favorizues i jashtëzakonshëm i fenomenit të mpiksjes së gjakut”-tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *